Denna idén kom till när jag bakade kanelbullar och fick slut på fyllning till den sista degbollen jag hade. Jag kavlade då ut den till en cirkel och gräddade den och därefter fördelade jag över en stor klick nutella och toppade med florsocker och bär. Den var väldigt uppskattad här hemma kan jag säga.
Ingredienser
Deg (observera att denna deg ger ca. 30st kanelbullar)
- 50g Jäst för söta degar
- 4dl Mjölk (3%-ig)
- 14dl Vetemjöl special
- 200g Margarin
- 1.5dl Strösocker
- 1.5msk Kardemumma (gärna nystött)
- 1tsk Salt
Topping
- Nutella
- Florsocker
- Torkade tranbär (går att utesluta eller ersätta)
Pensling
- Ägg
- Vatten
- 1krm Salt
Gör såhär
Smula ner jästen i en bunke och häll sedan över mjölken, rör om tills jästen har blivit helt upplöst. Dela det rumsvarma margarinet i kuber så att det blir lättare att bearbeta i bakmaskinen, häll sedan ner socker, kardemumma och lite vetemjöl, låt maskinen arbeta i några minuter. Häll successivt i mjölet och när du har en deg så häller du i saltet och låter degen knådas i maskinen i ca. 10minuter.
Starta ugnen på 200 grader med över och undervärme. Pensla degen med ägg. Grädda den i mitten av ugnen i 10-12 minuter eller tills den blivit gyllene.
Bred över nutella, pudra med florsocker och toppa valfritt med antingen bär eller nötter. Servera och njut!