Denna snabblagade rätt är inspirerad från det indiska köket av mina föräldrar. De lagade alltid denna försvinnande goda gryta och serverade den med vitt ris som gick åt lika fort som den serverades.
Jag har lagat rätten med högrev men det går utmärkt att använda kycklingfilé, kycklinglår eller göra den helt vegetarisk.
Ingredienser (6port.)
- 6port. Ris
- 8st Medelstora potatisar
- 250g Strimlad högrev
- 1st Gullök
- 2msk Gul curry
- Ca. 1liter vatten
- Salt
- 1-2msk Maizenamjöl (reds med vatten)
Gör såhär
Tillaga riset enl. anvisningar på förpackningen.
Skala och finhacka gullöken. Skala potatisen och dela dem i halvmånar. Alltså på längden och sedan i 3-4 bitar, de ska vara ca. 1cm tjocka.
Smält 25g margarin och 1 matsked matolja i en rymlig gryta. Fräs löken tills den blir mjuk och fräs sedan med den strimlade högreven tills den blir genomstekt och har fått en lätt yta. Krydda med salt och curry och rör om i några minuter. Lägg i potatisen och rör om i ytterligare 2 minuter.
Koka upp häll sedan över hett vatten som täcker potatisen med ca. 2 centimeter. Låt grytan puttra på lagom värme i 20-25 minuter tills potatisen har blivit mjuk, den ska inte bli mosig så ha koll och känn efter med en tandpetare.
Blanda maizenamjölet med vatten och rör ner i grytan tills du får önskad konsistens. Jag gillar den rätt tjock.
Servera curryngrytan tillsammans med riset. Smaklig spis!