Sök

Spaghetti och köttfärssås

En av favoriträtterna och är älskad av alla, stora som små. I detta recept har jag låtit köttfärssåsen puttra på spisen i fyra timmar, det blev så gott!

Ingredienser (4 port.)

  • 4port. Spaghetti
  • 250g Lammfärs (Nötfärs går också bra)
  • 1st Gullök
  • 2st Vitlöksklyftor
  • 3st Stjälkselleri
  • 390g Finkrossade tomater
  • 2msk Tomatpuré
  • 1msk Oregano
  • 1msk Japansk soja
  • 2st Hönsbuljongtärningar
  • 1tsk Svartpeppar

Topping

  • Riven parmesanost
  • Färsk persilja

Gör såhär
Koka pastan aldente.

Skala och finhacka gullök, vitlök och selleri.

Smält ca. 25g margarin med 1 matsked matolja i en gryta. Häll i gullök och vitlök och stek dem mjuka i några minuter. Lägg i sellerin och stek med den i några minuter.

Häll i färsen och stek den tills den blir genomstekt. Blanda ner tomatpurén och rör om i 2 minuter. Smula ner biljonerna och häll i tomatkrossen, oregano och svartpeppar. Låt köttfärssåsen få puttra på spisen i minst 30 minuter, rör om och smaka av. Ju längre den får puttra desto mustigare och godare.

Servera köttfärssåsen med spaghettin, toppa med parmesanost och färsk persilja.

FLER GODA RECEPT

Kycklingfajita

Otroligt gott och inte alls tidskrävande. Fajita är ett utmärkt exempel att tillaga när du får oväntade gäster och perfekt

Läs mer..

Köttshawerma

Shawerma är en slags kebab med mycket smak av fantastiska kryddor. Servera den i pita, libabröd eller med pommes och

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa