Libanesisk förrätt som oftast finns på mezebordet. Små kuber av potatis som friteras och sedan smaksätts med citron, koriander, vitlök och chili, en riktigt smaksensation. Min make som avskyr koriander älskar dessa!
Ingredienser
- 4st Lagom stora potatisar
- 3st Vitlöksklyftor
- 1st Citron (saften)
- 5cm Röd chili
- 1.5msk Malen koriander
- 1dl Färsk koriander
- Salt
Gör såhär
Skala och dela potatisarna i små kuber. Hetta upp olja och fritera potatisen tills gyllene och för sedan över på hushållspapper så att överflödig olja rinner av.
Finhacka koriander, chili och pressa vitlöken. Lägg ca. 1 matsked matolja i en stekpanna och lägg i potatisen och häll över resterande ingredienser, rör om i ca. 5minuter och smaka av.
Häll över potatisarna på ett serveringsfat eller serveringstallrik och toppa gärna med extra citronjuice, finhackad koriander och färsk finhackad chili.