Sök

Batata Harra bel kozbara- Stark potatis med koriander

Libanesisk förrätt som oftast finns på mezebordet. Små kuber av potatis som friteras och sedan smaksätts med citron, koriander, vitlök och chili, en riktigt smaksensation. Min make som avskyr koriander älskar dessa!

Ingredienser

  • 4st Lagom stora potatisar
  • 3st Vitlöksklyftor
  • 1st Citron (saften)
  • 5cm Röd chili
  • 1.5msk Malen koriander
  • 1dl Färsk koriander
  • Salt

Gör såhär
Skala och dela potatisarna i små kuber. Hetta upp olja och fritera potatisen tills gyllene och för sedan över på hushållspapper så att överflödig olja rinner av.

Finhacka koriander, chili och pressa vitlöken. Lägg ca. 1 matsked matolja i en stekpanna och lägg i potatisen och häll över resterande ingredienser, rör om i ca. 5minuter och smaka av.

Häll över potatisarna på ett serveringsfat eller serveringstallrik och toppa gärna med extra citronjuice, finhackad koriander och färsk finhackad chili.

FLER GODA RECEPT

Mangosalsa

En snabb och fräsch salsa med både sötma, syra och hetta som passar utmärkt att servera till havets skatter.

Läs mer..

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden, detta är hur gott som helst! Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott, precis som det ska vara. Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa