En lättlagad kycklingrätt med massor med smak från soltorkade tomater, vitlök och örter. Servera den med valfri kolhydrat.
Ingredienser
- 4port. Valfri kolhydrat
- 2st Kycklingfileér
- 1dl Vetemjöl
- 200g Soltorkade tomater
- 2st Vitlöksklyftor
- 2dl Matlagningsgrädde
- 2dl Vatten
- 2dl Riven parmesanost
- 1st Kycklingbuljong
- 2tsk Örtmix
- 1tsk Chiliflingor
- Salt och peppar
Topping
- Basilikablad
- Chiliflingor
- Parmesanost
Gör såhär
Tillaga din kolhydrat. Jag kokade ris.
Skiva kycklingfiléerna tunt, salta och peppra och vänd de sedan i vetemjöl.
Stek kycklingfiléerna i 2 matskedar olja från de soltorkade tomaterna, på båda sidorna tills de blir gyllene, lägg de sedan åt sidan.
Skiva eller klipp de soltorkade tomaterna, fräs dem i i dess egna olja (ca. 1-2 matskedar) i samma panna som du stekte kyckligen. Smula ner buljongen, i med örterna, pressa i vitlöken, chiliflingorna, vatten, matgrädde och parmesanosten, rör om och låt såsen gå ihop. Lägg ner kyckligfiléerna , vänd dem efter några minuter.
Servera kycklinggrytan med kolhydrater, toppa med extra parmesan, chiliflingor och färska örter, servera och njut!