Sök

Banoffepie i glas

Gör denna sagolika dessert när du väntar besök men tiden är knapp. Du får crunch, mjukt, sött och salt i en och samma tugga.

Ingredienser (8 port.)

  • 20st Digistivekex
  • 100g Smält smör
  • 2dl Vispgrädde
  • 250g Dulce de leche – kolakräm
  • 1st Banan
  • 1st Dubbeldaim
  • Flingsalt

Gör såhär
Lägg ner digistivekexen i en matberedare och mixa dem till ett fint smul, häll i det smälta smöret och blanda.

Vispa grädden fast, skiva bananen och grovhacka daimen.

Montera desserten genom att ha digistivekross i botten, ca. 1 matsked kolakräm, bananskivor, flingsalt, spritsa över vispgrädden och avsluta med krossad daim.

Ställ banoffedesserten i kylskåpet i minst 3h eller gör dem helst dagen innan servering.

FLER GODA RECEPT

Fröknäcke

Knaprigt, glutenfritt och supergott fröknäcke som du snabbt & enkelt rör ihop. Servera det till frukost, brunch eller vid sidan

Läs mer..

Ugnspannkaka

Ugnspannkaka till frukost, lunch, middag eller som fika. Ett utmärkt alternativ som passar både stora och små. Toppa valfritt och

Läs mer..

Proteinbagels

Galet lättbakade proteinbagels på endast 3 ingredienser! Baka dem och servera till frukost, brunch eller kvällsgott med valfritt innehåll.

Läs mer..

Havretortillas

Busenkla och glutenfria tortillas på havregryn. Använd de precis som du använder tortillas, till röror eller annat gott.

Läs mer..

Musakhanrullar

Lättgjorda musakhanrullar som består av bl.a. kyckling, sumak, olivolja och pinjenötter som omsluts av antingen ett tunnbröd eller vårrulleark. Otroligt

Läs mer..

Vitlöksbröd

Det virala vitlöksbrödet. Gör det hemma och du kommer aldrig mer att köpa färdigt vitlöksbröd, det är SÅ mycket godare.

Läs mer..

Rezz bhalib

Denna rispuddingen från Syrien är väldigt enkel att göra och makalöst god. Toppa den med valfria nötter och sen är

Läs mer..

Rashta bhalib

Denna libanesiska mjölkpuddingen med vermicelli är makalöst god och väldigt enkel att göra. Toppa den med valfria nötter och sen

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa