En busenkel och väldigt smakrik pumpasoppa med vitlök som passar utmärkt att servera under en höstdag.
Ingredienser
- 1st Butternutpumpa
- 1st Vitlökshuvud
- 1st Gullök
- 1st Röd paprika
- Färsk el. torkad timjan
- Grönsaksbuljong
- 1dl Matlagningsgrädde
- Neutral olja
- Salt och peppar
Topping
- Olivolja
- Pumpa eller solroskärnor
- Färsk timjan
Gör såhär
Starta ugnen på 200°.
Skölj pumpan, dela den i mitten, kärna ur den och lägg ner den i en ugnsform. Skölj paprikan, grovdela den och löken, lägg ner dem med pumpan. Dela vitlökshuvudet i den nedre delen och lägg ner den också, ringla över olja och salta. Rosta grönsakerna i ugnen i 40-50 minuter.
Låt grönsakerna få svalna en aning, gröp ur pumpaköttet från skalet, släng skalet. Peppra, smula ner buljongen och mixa allting slätt, häll i matlagningsgrädden och låt soppan få småputtra på spisen i några minuter.
Om du vill ha soppan lösare så ka du gå i med lite vatten. Smaka av soppan innan servering, toppa sedan med färsk timjan, olivolja och pumpa eller solroskärnor och njut.