Sök

Rostad pumpasoppa

En busenkel och väldigt smakrik pumpasoppa med vitlök som passar utmärkt att servera under en höstdag.

Ingredienser

  • 1st Butternutpumpa
  • 1st Vitlökshuvud
  • 1st Gullök
  • 1st Röd paprika
  • Färsk el. torkad timjan
  • Grönsaksbuljong
  • 1dl Matlagningsgrädde
  • Neutral olja
  • Salt och peppar

Topping

  • Olivolja
  • Pumpa eller solroskärnor
  • Färsk timjan

Gör såhär
Starta ugnen på 200°.

Skölj pumpan, dela den i mitten, kärna ur den och lägg ner den i en ugnsform. Skölj paprikan, grovdela den och löken, lägg ner dem med pumpan. Dela vitlökshuvudet i den nedre delen och lägg ner den också, ringla över olja och salta. Rosta grönsakerna i ugnen i 40-50 minuter.

Låt grönsakerna få svalna en aning, gröp ur pumpaköttet från skalet, släng skalet. Peppra, smula ner buljongen och mixa allting slätt, häll i matlagningsgrädden och låt soppan få småputtra på spisen i några minuter.

Om du vill ha soppan lösare så ka du gå i med lite vatten. Smaka av soppan innan servering, toppa sedan med färsk timjan, olivolja och pumpa eller solroskärnor och njut.

FLER GODA RECEPT

Mangosalsa

En snabb och fräsch salsa med både sötma, syra och hetta som passar utmärkt att servera till havets skatter.

Läs mer..

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden, detta är hur gott som helst! Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott, precis som det ska vara. Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa