Sök

Bakad potatis med tonfiskröra och räkor

Bakad potatis är väldigt gott och vardagslyx för mig. Jag brukar tillaga den i micron och sedan grilla den i ugnen för ett crunchigt skal. Den ska vara en generös fyllning, den får man aldrig snåla med. Här har jag fyllt den med en fräsch röra med tonfisk och slutligen toppat med handskalade räkor.

Ingredienser (2 port.)

  • 2st Bakpotatisar
  • 200g Tonfisk i olja
  • 1st Rödlök
  • 2dl Naturell creme fraiche el. youghurt
  • 1dl Majonäs
  • 2msk Citronjuice
  • 1dl Färsk dill
  • 2tsk Citronpeppar
  • Salt och peppar

Topping

  • 100g Handskalade räkor
  • Citronskivor
  • Färsk dill

Gör såhär
Förvärm ugnen till 225 grader.
Tvätta potatisarna noga, nagga dem och gör ett kryss i mitten. Lägg potatisarna på ett värmetålig tallrik och micra de på full effekt i 5-6 minuter, potatisarna ska kännas mjuka när de tas ut. Ändra till grillfuktionen på ugnen och grilla potatisarna till de blir knapriga i skalet och något gyllene på toppen.

Ta fram en djup skål. Öppna upp tonfiskburken och pressa bort det mesta av oljan. Skala och finhacka rödlöken, finhacka dillen, lägg ner de tillsammans med resterande ingredienser, blanda ordentligt och smaka sedan av med salt och peppar.

Öppna upp potatisarna, mosa innanmätet lätt, salta och lägg i en klick smör. Fyll de med tonfiskröran och toppa med handskalade räkor, dill och citronskivor. Smaklig måltid!

FLER GODA RECEPT

Fetaoströra

En superenkel och frisk fetaoströra som går att servera som en sås vid sidan om en huvudrätt eller som en

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa