Denna libanesiska mjölkpuddingen är väldigt enkel att göra och makalöst god. Toppa den med valfria nötter och sirap och sen är den klar att avnjutas.
Ingredienser (4port.)
- 1 Liter Mjölk (3% -ig)
- 1dl Vispgrädde
- 4msk Maizena
- 2msk Strösocker
- 4st Mistaka (Valfritt)
Valfri smaksättning (välj en av dem)
- 1tsk Vaniljsocker
- 1tsk Rosvatten
- 1tsk Blomvatten
- 1tsk Apelsinblomvatten
Topping
- Pistagenötter
- Pinjenötter
- Rosblad
- Sirap
Gör såhär
Häll mjölken och vispgrädden i en djup kastrull, spara ca. 2 dl och blanda ut maizenamjölet.
Rör om på medelvärme, när vätskan har blivit varm och går du i med maizenablandningen samtidigt som du rör om.
Krossa mestakan och blanda ner den tillsammans med strösocker samt valfri smaksättning om du vill ha det. När mjölken har blivit puddingaktig i konsistensen så fördelar du den i glasen. Plasta in glasen och ställ in dem i kylskåpet och låt de svalna i ca 1 timme.
Ta ut mjölkpuddingen och dekorera/toppa med valfri nötter och valfri mängd sirap.
Du kan servera den direkt i glasen/ skålarna eller vända över de på en tallrik, tänk då på att göra det innan du toppar dem.
Hoppas att det ska smaka!