Hösten bjuder på massa gott från naturen, passa på att plocka in och använd lite äpplen i maträtter och bakelser. Jag gjorde rosa äppelmos på endast äpplen som jag sedan smaksatte med vanilj. Den vackra färgen kommer från skalet så behåll det på om ni också vill ha rosa mos men glöm inte att tvätta äpplena ordentligt innan.
Äppelmoset kan du sedan servera på t.ex. smörgåsen, gröten eller som fyllning till pannkakorna.
Ingredienser
- 3st Äpple (vet tyvärr inte vilken sort det är)
- 1msk Agavesirap (el. valfri sötning)
- 1tsk Vaniljpulver
- Vatten
Gör såhär
Skölj äpplena ordentligt och kärna ur dem. Vill du ha rosa äppelmos så behåll skalet på, annars så går det bra att skala dem.
Grovdela och koka äppelbitarna mjuka tillsammans med lite vatten på medelvärme, blanda ner vaniljpulver, valfri sötning.
Mixa äpplena till en slät puré, vill man ha lite bitar i sitt mos så kan man halvmixa äppelbitarna istället.
Låt äppelmoset svalna och häll sedan upp. Äppelmoset håller upp till två veckor i kylskåpet beroende på hur mycket sötning du har i.