Jag älskar att baka i säsong och när rabarbersäsongen var igång så var jag tvungen att baka något med dem. Resultatet blev dessa otroligt goda och saftiga rabarbermuffinsen med en touch av kardemumma. Du måste prova dem!
Ingredienser (16st)
- 2-3st Rabarberstjälkar
- 2dl Strösocker
Muffinssmet
- 125g Rumsvarmt smör
- 1dl Strösocker
- 1dl Farinsocker
- 1tsk Vaniljsocker
- 4dl Vetemjöl
- 2tsk Bakpulver
- 2tsk Malen kardemumma
- 1,5dl Mjölk
- 3st ägg
Tillbehör
- Muffinsformar
Gör såhär
Sätt ugnen på 200°.
Lägg ner alla torra ingredienser i en bunke.
Lägg i ner det rumsvarma smöret ihop med mjölken och vispa ihop allting samtidigt som du lägger till äggen, ett i taget, vispa till en slät smet samtidigt.
Fördela smeten i muffinsformarna, fyll upp till 3/4 av formen.
Skölj och skiva rabarberstjälkarna och vänd dem i strösockret. Fördela rabarberbitarna på muffinsen.
Grädda dina muffins i mitten av ugnen i ca. 15 minuter. Ta ut dem och låt de svalna en stund innan servering. Hoppas att det ska smaka.