Älskar du curry och tonfisk? Då är denna rätt något som förhoppningsvis kommer att falla dig i smaken. Här har du en snabblagad, krämig och väldigt god tonfisksås som du kan välja att servera tillsammans med pasta, ris eller potatis.
Ingredienser (4 port.)
- 2st Tonfiskburkar i olja (i vatten fungerar också)
- 5dl Matlagningsgrädde
- 2dl Mjölk
- 2msk Smör eller maragrin
- 1.5msk Vetemjöl
- 1st Grönsaksbuljong
- 1msk Curry
- Salt och peppar
Gör såhär
Smält smör eller margarin i en rymlig gryta, lägg ner mjölet och vispa hela tiden tills det är ordentligt blandat med smöret. Häll i lite mjölk åt gången under konstant omrörning för att undvika klumpar, häll sedan i resterande vätska, smula ner buljongen och krydda med curry. Låt såsen småputtra under lock i 5-10minuter.
Öppna upp tonfiskburkarna och pressa ur det mesta av oljan eller vattnet om du har använt dig utav tonfisk i vatten och blanda sedan ner tonfisken i såsen, rör om försiktigt så att tonfisken inte blir mosad, det får gärna vara kvar några större bitar. Låt tonfisken ligga och bli varm i ca. 5 minuter, smaka av med salt och peppar och servera sedan tonfisksåsen med ris, pasta eller potatis. Garnera gärna med finhackad persilja.
Smaklig måltid!