En enkel och utsökt dressing/sås på sesampasta som är smaksatt med bl.a. vitlök och citron. Denna sås servas oftast ihop med falafel, fisk och kebab/shawerma.
Ingredienser
- 5dl Sesampasta
- 2st Vitlöksklyftor
- 2st Citroner (juicen, justera för önskar syra)
- 3dl Vatten (justera för önskad konsistens)
- Salt
Garnering (valfritt)
- Finhackad persilja
Gör såhär
Skala och pressa vitlöksklyftorna.
Vispa ihop tahinipasta med vatten tills de går ihop till en jämn sås. Vispa med vitlöken.
Häll i lite citronjuice i taget, den kommer att göra tahinisåsen ljusare och lite tjockare konsistens. Smaka av tahinisåsen med salt och om du vill ha den lite lösare så vispar du med lite mer vatten.
Finhacka persilja och garnera din tahinisås och ställ den gärna kallt i minst en timme innan servering för bäst smak.