Förutom att det är otroligt gott så är det busenkelt att tillaga. När sötman från sötpotatisen möter sältan från fetaosten så blir smaken otroligt god!
Denna röra går även att servera som fyllning till exempelvis en baguette, smörgåstårta eller som en sås vid sidan om en huvudrätt.
Ingredienser (2 pers.)
- 2st Sötpotatisar
- 10g Smör eller margarin
Fetaoströra
- 75g Fetaost
- 1.5dl Grekisk naturell youghurt
- 0.5dl Valfria örter (Gräslök, dill el. persilja)
- 1.5msk Citronjuice
- Salt & Peppar
Topping
- Salladslök
- Röd spetskål
Gör såhär
Blanda sötpotatisarna och gör några hål i dem med hjälp av en gaffel. Baka dem i mitten av ugnen i ca. 1 timme på 200°. Du kan förkorta baktiden i ugnen genom att micra den i ugnen i 10 minuter på högsta graden.
När de är väl tillagade så tar du ut dem och gör ett kryss på ovansidan i mitten på dem, salta, peppra och lägg i en klick smör.
Ta fram en rymlig skål och lägg i youghurten. Smula ner fetaosten. Finhacka valfria örter och blanda ner dem, pressa även i citronjuice, smaka av fyllningen med salt och peppar. Tänk på att inte salta för mycket då fetaosten är saltig.
Fyll sötpotatisarna och toppa dem med spetskål och salladslök. Servera och njut!