Sök

Minipizza

Jag älskar allt i miniformat, för då kan man ta fler, eller vad säger du? Dessa minipizzor är perfekta att baka och servera på buffébordet eller ta med de ut på picknicken. De underbart mjuka och luftiga även dagen efter, blir det några över så går det utmärkt att frysa in dem.

Ingredienser ( ca. 30st)

Degen

  • Ca. 6dl Vetemjöl
  • 2tsk Torrjäst el. 25g färsk Jäst
  • 2.5dl Ljummet vatten
  • 2msk Matolja
  • 1tsk Strösocker
  • 1tsk Salt

Fyllningen

  • 2-3dl Valfri mild gulost (jag hade gouda)
  • Valfri tomatsås (jag använde mild tacosås)
  • Skivade oliver (gröna eller svarta)
  • Salami

Topping – efter gräddning

  • Torkad oregano

Gör såhär
Ta fram en bunke och lägg i jästen. Häll över vattnet och rör om tills jästen har blivit upplöst.

Häll ner och blanda med olja, socker och lite mjöl åt gången. När degen har börjat ta form så häller du i saltet. Knåda degen i några minuter tills den blivit elastisk, låt den gärna bli mjuk än för hård. Du ska kunna ta på degen utan att dina fingrar klibbar sig fast.

Låt degen jäsa till dubbel storlek i ungefär 30 minuter.

Förbered under tiden fyllningen. Riv osten. Skiva oliverna om de inte redan är det och skiva salamin i mindre delar.

Kavla ut degen så att den är ungefär 0.5cm tjock och stansa ut rundlar, antingen med ett dricksglas eller en rund kakform. Bred på ungefär en matsked tomatsås, toppa sedan med ost, oliver och salami. Vill du göra de vegetariska så går det bra att utesluta salami eller ersätta den med något annat.

Lägg de med lite avstånd på en ugnsplåt med ett bakplåtspapper och täck dem med en kökshandduk. Låt de få jäsa i ungefär 20 minuter.

Starta ugnen på 250° under tiden som pizzorna jäser.

Grädda minipizzorna i mitten av ugnen i ungefär 8-10 minuter eller tills de har blir gyllene. Ta ut dem, strö över lite oregano och låt de svalna en stund innan servering. Hoppas att det ska smaka.

FLER GODA RECEPT

Fröknäcke

Knaprigt, glutenfritt och supergott fröknäcke som du snabbt & enkelt rör ihop. Servera det till frukost, brunch eller vid sidan

Läs mer..

Ugnspannkaka

Ugnspannkaka till frukost, lunch, middag eller som fika. Ett utmärkt alternativ som passar både stora och små. Toppa valfritt och

Läs mer..

Proteinbagels

Galet lättbakade proteinbagels på endast 3 ingredienser! Baka dem och servera till frukost, brunch eller kvällsgott med valfritt innehåll.

Läs mer..

Havretortillas

Busenkla och glutenfria tortillas på havregryn. Använd de precis som du använder tortillas, till röror eller annat gott.

Läs mer..

Musakhanrullar

Lättgjorda musakhanrullar som består av bl.a. kyckling, sumak, olivolja och pinjenötter som omsluts av antingen ett tunnbröd eller vårrulleark. Otroligt

Läs mer..

Vitlöksbröd

Det virala vitlöksbrödet. Gör det hemma och du kommer aldrig mer att köpa färdigt vitlöksbröd, det är SÅ mycket godare.

Läs mer..

Rezz bhalib

Denna rispuddingen från Syrien är väldigt enkel att göra och makalöst god. Toppa den med valfria nötter och sen är

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa