Ejjeh är en traditionell omelett med örter som steks eller friteras och serveras som en enkel lunch eller som ett element på meze/buffé bordet.
Ingredienser
- 6st Ägg
- 1st Gullök
- 1dl Persilja
- 1.5msk Vetemjöl
- 1tsk Bakpulver el. bikarbonat
- 1tsk Sju kryddor
- 1tsk Gurkmeja
- 0.5tsk Spiskummin
- 1tsk Salt
Gör såhär
Skala och finhacka löken. Salta och massera in saltet i löken så att löken blir mjuk. Finhacka även persiljan.
Ta fram en djup skål och knäck i alla äggen och vispa upp dem för hand i ca. 2 minuter.
Häll ner vetemjöl, bakpulver eller bikarbonat, samt kryddorna och vispa upp.
Lägg sedan i den finhackade löken och persiljan och vispa ihopa allting till en jämn smet.
Ta fram en stekpanna, hetta upp lite matolja och stek ejjeh i omgångar i ungefär 2 minuter på varje sida. Du väljer själv hur stora du vill ha dem.
Servera din ejjeh tillsammans med goda grönsaker och andra tillbehör. Ejjeh är otroligt gott vid sidan om stekt fisk. Smaklig spis!