Sök

En vegetarisk, lättlagad, billig och otroligt god linsgryta som inte kräver lång tid i köket. En favorit i hushållet.

Ingredienser

  • 4port. Ris
  • 1st Gullök
  • 2st förp. Kokosmjölk 250ml/st
  • 1st Grönsaks el. Hönsbuljong
  • 1tsk Gurkmeja
  • 1msk Curry
  • 1dl Röda linser

Gör såhär
Tvätta bort stärkelsen från riset och tillaga det.

Skala och finhacka löken, stek den mjuk i 1-2 matskedar olja. Lägg i buljongen och kryddorna och rör om i några minuter.

Häll i kokosmjölken och linserna och låt grytan få småputtra i ca. 20 minuter tills linserna har mjuknat.

Smaka av med salt och peppar. Servera linsgrytan med riset vid sidan om, toppa gärna linscurryn med hackad persilja, hackade nötter och lite lime.