En vegetarisk, lättlagad, billig och otroligt god linsgryta som inte kräver lång tid i köket. En favorit i hushållet.
Ingredienser
- 4port. Ris
- 1st Gullök
- 2st förp. Kokosmjölk 250ml/st
- 1st Grönsaks el. Hönsbuljong
- 1tsk Gurkmeja
- 1msk Curry
- 1dl Röda linser
Gör såhär
Tvätta bort stärkelsen från riset och tillaga det.
Skala och finhacka löken, stek den mjuk i 1-2 matskedar olja. Lägg i buljongen och kryddorna och rör om i några minuter.
Häll i kokosmjölken och linserna och låt grytan få småputtra i ca. 20 minuter tills linserna har mjuknat.
Smaka av med salt och peppar. Servera linsgrytan med riset vid sidan om, toppa gärna linscurryn med hackad persilja, hackade nötter och lite lime.