Magiskt goda och väldigt friska rödbetsbiffar med smak av vitlök och basilika. Förutom att de är veganska så är de även glutenfria.
Ingredienser
- 4-5st Lagom stora kokta rödbetor
- 0.5st Rödlök
- 0.5st Basilikakruka
- 2st Vitlöksklyftor
- 2dl Havregryn
- 1st Chiaägg (3msk hett vatten+1msk chiafrön som får svälla i 5min)
- 0.5st Citron (saften)
- Salt & peppar
Gör såhär
Starta ugnen på 175°.
Skala och riv rödbetorna, gärna med skyddshandskar på då rödbetor färgar av sig. Skala och finhacka vitlöken och rödlöken, finhacka även basilikan. Krama ur vätskan från rödbetorna och blanda sedan samman alla ingredienser, smaka av och låt vila i kylskåpet i ca. 20minuter. Forma smeten till lagom stora biffar, jag fick 10st.
Pensla ett bakplåtspapper med kokosolja och placera biffarna. Tillaga dem i 20 minuter, vänd dem försiktigt och tillaga i ytterligare 10-15 minuter tills ytan torkar.
Jag serverade dem med kokt bulgur och en fräsch yoghurtsås men du kan servera med det du tycker är godast.