Sök

Potatis och kronärtskockssoppa

En snabblagad och krämig soppa som görs på väldigt få ingredienser. Jag brukar ofta göra soppor när jag känner att jag vill äta lite lättare och vegetariskt och då är denna soppa ett kanonexempel.

Ingredienser

  • 1st Kronärtkocka
  • 3st medelstora Potatisar
  • 1st Grönsaksbuljong
  • 1.5dl Havregrädde
  • Salt & peppar

Gör såhär
Ta bort de grövsta bladen och stammen på kronärtskockan och koka den mjuk. Skala och koka även potatisen mjuk i en annan kastrull.
Lägg i alla mjuka delar (utom mitten-de som ser hur som hår) från kronärtskockan och lägg ner den tillsammans med potatisen.
Lägg i buljongen och låt allting koka samman i 5-10 minuter.
Mixa soppan slät och blanda sedan ner havregrädden, låt småputtra i någon minut och smaka sedan av med salt och peppar.
Häll upp soppan och toppa valfritt, jag toppade med gräslök, olivolja & chiliflingor. Servera gärna med en brödbit.



FLER GODA RECEPT

Mangosalsa

En snabb och fräsch salsa med både sötma, syra och hetta som passar utmärkt att servera till havets skatter.

Läs mer..

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden, detta är hur gott som helst! Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott, precis som det ska vara. Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa