En väldigt lättlagad och god sås med mycket smak. Den passar utmärkt att servera till kött och kyckling.
Ingredienser
- 20g Margarin
- 200g Minichampinjoner
- 200g Skogschampinjoner
- 2st Champinjonbuljongtärningar
- 2msk Vetemjöl
- 1tsk Collorit (för en mörkare färg, kan uteslutas)
- 5dl Matlagningsgrädde
- 2.5dl Vatten
- Salt och peppar
Gör såhär
Rengör och skiva champinjonerna, är de väldigt små så kan du låta de förbli hela.
Smält margarinet i en stekpanna med höga kanter eller i en stor kastrull. Lägg i champinjonerna och stek dem mjuka och vätskan ifrån dem avdunstar.
Smula ner buljongerna och rör om. Pudra över vetemjölet och rör om tills alla champinjoner blir täckta.
Häll i collorit (valfitt), matlagningsgrädde och vatten. Rör om tills såsen tjocknar för att undvika klumpar från mjölet. Smaka av med salt och peppar.