En underbart god rätt med lax som görs på väldigt kort tid. Maximal njutning och definitivt en smakupplevelse som du kommer att vilja uppleva igen!
Ingredienser (4 port.)
- 4port. Ris
- 4st Laxfiléer
- 1st Röd paprika
- 1st Broccolibukett
- 2msk Teriyakisås
- 2msk Matlagningsgrädde
- 1msk Sesamfrön
- Salt & Peppar
Gör såhär
Tillaga riset enligt instruktioner på förpackningen.
Marinera laxen i teriyakisås i minst 20 minuter och låt den då få stå i kylskåpet.
Skölj, kärna ur och skiva paprikan i lagom stora bitar. Dela broccolin i mindre buketter.
Värm upp ca. 1 msk matolja i en stekpanna och fräs paprika och broccoli tillsammans med 1 tsk teriyakisås i några minuter. Lägg undan dem.
Ta ut laxen ut kylskåpet och stek den några minuter på varje sida, i samma stekpanna som du fräste grönsakerna i.
Häll matgrädden i stekpannan tillsammans med överbliven teriyakisås och vispa försiktigt runt tills du får en sås. Smaka av med salt och peppar.
Servera laxen tillsammans med riset, grönsakerna, häll över ca. 1 matsked av såsen på laxen och toppa hela rätten med sesamfrön, vita och/eller svarta. Smaklig måltid!