Om den inte längre finns med i alladinasken så gör vi den själva! De är inte alls svåra att göra och resultatet är magiskt gott, speciellt om du toppar trillingnötterna med lite flingsalt.
Ingredienser (14st)
- 50g Hasselnötter
- 100g Nougat
- 100g Mjölk el. mörk choklad
- Flingsalt
Gör såhär
Rosta hasselnötterna i ugnen på 200° i 5-10minuter. Lägg de i en kökshandduk och gnugga bort det mesta av skalet.
Smält nougaten och chokladen i vattenbad var för sig. Häll sedan över den smälta nougaten i en skål och gör samma sak med mjölkchokladen. Lägg hasselnötterna i nougaten och rör om tills de blir övertäckta. Lägg sedan över de 3 och 3 på ett bakplåtspapper och låt de stelna.
Doppa nu ner dem i den smälta chokladen och ta upp med en gaffel och lägg över de på ett bakplåtspapper. Låt de stelna.
Vill du så kan du hälla lite av chokladen i en spritspåse eller en vanlig fryspåse och dekorera trillingnöten. Toppa din trillingnöt med flingsalt och låt stelna helt. Förvara trillingnötterna i en lufttät burk i kylskåpet eller i frysen om de ska ätas någon vecka framåt.